Најновије актуелности

17. 11. 2023.

Представница ДРИ одржала предавање на тему интерне финансијске контроле у јавним предузећима

Овлашћени државни ревизор, Горанка Јовановић, учествовала је на семинару који је Међународно удружење овлашћених интерних ревизора у јавном сектору организовало од 14. до 17. новембра на Златибору.

17. 11. 2023.

Одржана едукацијa за руководиоце здравствених установа

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, одржао је предавање на тему „Припремне радње за састављање финансијских извештаја“ током едукације коју су 17. новембра у Београду заједно организовале ДРИ и Комора здравствених установа Србије.          

9. 11. 2023.

Обједињени извештаји о ревизији значајни за области високог ризика

Руководство Државне ревизорске институције (ДРИ) и тимови за ревизију учествовали су 31. октобра, 1, 3, 7. и 8. новембра на обукама у вези са израдом смерница за обједињено извештавање, које обухвата планирање, препознавање међусекторских питања, дефинисање обухвата и спровођење ревизија, као и састављање обједињених извештаја.

27. 10. 2023.

Учешће председника ДРИ на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на Деветом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, као и на семинару „Садашње катастрофе: изазови за врховне ревизорске институције“, одржаним 26. и 27. октобра у Букурешту.

26. 10. 2023.

Сусрет председника ВРИ Републике Србије и ВРИ Румуније

Председник Државне ревизорске институције Републике Србије и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, састао се данас у Букурешту са председником Рачунског суда Румуније, Михаиом Бусуиоцем.

Уручена три ИНТОСАИ сертификата запосленима ДРИ

Уручена три ИНТОСАИ сертификата запосленима ДРИ

Објављено: 24. 10. 2023.

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, уручио је данас Зорану Степановићу, овлашћеном државном ревизору,  Горану Мандићу, државном ревизору и Марку Милосављевићу, самосталном саветнику у ревизији, међународне сертификате за ревизоре јавног сектора које издаје Развојна иницијатива Међународне организације врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ).

Представници ДРИ постали су сертификовани ревизори ВРИ након завршене стручне едукације у оквиру пилот пројекта Професионалне едукације за ревизоре врховних ревизорских институција (ВРИ) (ПЕСА-П).

Др Пејовић је полазницима честитао успешно завршену едукацију и стечене међународне сертификате и нагласио да су од ових престижних признања значајнији само сертификати за звање државног ревизора и овлашћеног државног ревизора које издаје ДРИ.

„Желим да нагласим да сте ова признања стекли улажући велики труд, јер сте  стручну едукацију похађали уз истовремено извршавање својих редовних задатака“, истакао је др Пејовић и додао да ће Институција охрабрити и остале ревизоре да се пријаве за наредне циклусе ове едукације.

Ови сертификати и стечена знања, како је истакао др Пејовић, допринеће јачању професионалних капацитета ДРИ и професионализацији ревизије јавног сектора у Републици Србији.

Учешћем у овом међународном пројекту, ревизори ДРИ су се нашли међу првих 800 ревизора из 80 земаља који су се прикључили овом пилот програму међународне сертификације за ревизију јавног сектора.

Осим ова три сертификата, раније је подељено још пет оваквих признања, а у ДРИ  и даље траје полагање испита за стицање овог престижног међународног сертификата.