Најновије актуелности

29. 5. 2024.

Реаговање ДРИ поводом текста који је објављен 27. маја 2024. године на порталу cins.rs под насловом „Мистериозни увоз СНС-а од скоро три милиона евра“

Државна ревизорска институција (ДРИ) реагује на текст који је објављен дана 27. маја 2024. године на порталу Центра за истраживачко новинарство Србије (cins.rs) под насловом „Мистериозни увоз СНС-а од скоро три милиона евра“.

23. 5. 2024.

Одржан билатерални састанак Државне ревизорске институције и Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније

У Скопљу је данас одржан састанак поводом спровођења заједничке ревизије сврсисходности пословања на ком су учествовали др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор и Максим Ацевски, главни државни ревизор Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније, са сарадницима.

22. 5. 2024.

Делегација ДРИ на конференцији у Скопљу поводом представљања резултата паралелне ревизије сврсисходности на тему спремности за спровођење Циљева одрживог развоја

Делегација Државне ревизорске институције (ДРИ), на челу са председником и генералним државним ревизором, др Душком Пејовићем, учествовала је на конференцији на којој су представљени резултати паралелне ревизије сврсисходности пословања „Спремност Републике Србије и Републике Северне Македоније за спровођење Циљева одрживог развоја (ЦОР), односно Агенде 2030 Уједињених нација“,  одржаној од 21. до 23. маја у Скопљу. 

21. 5. 2024.

ДРИ током маја започела ревизију 11 здравствених установа

Државна ревизорска институција (ДРИ),  у складу са Програмом ревизије за 2024. годину, започела је током маја поступак ревизије  финансијских извештаја и правилности пословања за 2023. годину код 11 здравствених установа.

17. 5. 2024.

Учешће делегације ДРИ на пролећном семинару ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију животне средине

Делегација Државне ревизорске институције (ДРИ) на челу са председником и генералним државним ревизором, др Душком Пејовићем, учествовала је на пролећном семинару ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију животне средине са темом „Питања енергетске безбедности“, одржаном од 14. до 17. маја у Валети, на Малти.

Уручена три ИНТОСАИ сертификата запосленима ДРИ

Уручена три ИНТОСАИ сертификата запосленима ДРИ

Објављено: 24. 10. 2023.

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, уручио је данас Зорану Степановићу, овлашћеном државном ревизору,  Горану Мандићу, државном ревизору и Марку Милосављевићу, самосталном саветнику у ревизији, међународне сертификате за ревизоре јавног сектора које издаје Развојна иницијатива Међународне организације врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ).

Представници ДРИ постали су сертификовани ревизори ВРИ након завршене стручне едукације у оквиру пилот пројекта Професионалне едукације за ревизоре врховних ревизорских институција (ВРИ) (ПЕСА-П).

Др Пејовић је полазницима честитао успешно завршену едукацију и стечене међународне сертификате и нагласио да су од ових престижних признања значајнији само сертификати за звање државног ревизора и овлашћеног државног ревизора које издаје ДРИ.

„Желим да нагласим да сте ова признања стекли улажући велики труд, јер сте  стручну едукацију похађали уз истовремено извршавање својих редовних задатака“, истакао је др Пејовић и додао да ће Институција охрабрити и остале ревизоре да се пријаве за наредне циклусе ове едукације.

Ови сертификати и стечена знања, како је истакао др Пејовић, допринеће јачању професионалних капацитета ДРИ и професионализацији ревизије јавног сектора у Републици Србији.

Учешћем у овом међународном пројекту, ревизори ДРИ су се нашли међу првих 800 ревизора из 80 земаља који су се прикључили овом пилот програму међународне сертификације за ревизију јавног сектора.

Осим ова три сертификата, раније је подељено још пет оваквих признања, а у ДРИ  и даље траје полагање испита за стицање овог престижног међународног сертификата.