Најновије актуелности

21. 5. 2024.

ДРИ током маја започела ревизију 11 здравствених установа

Државна ревизорска институција (ДРИ),  у складу са Програмом ревизије за 2024. годину, започела је током маја поступак ревизије  финансијских извештаја и правилности пословања за 2023. годину код 11 здравствених установа.

17. 5. 2024.

Учешће делегације ДРИ на пролећном семинару ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију животне средине

Делегација Државне ревизорске институције (ДРИ) на челу са председником и генералним државним ревизором, др Душком Пејовићем, учествовала је на пролећном семинару ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију животне средине са темом „Питања енергетске безбедности“, одржаном од 14. до 17. маја у Валети, на Малти.

26. 4. 2024.

Одржана обука о етици и интегритету за запосленe у ДРИ

У складу са Посебним програмом стручног усавршавања запослених у Државној ревизорској институцији (ДРИ) за 2024. годину, новозапослени и запослени, који нису похађали обуку у претходне три године, учествовали су на обуци Етика и лични интегритет, одржаној 26. априла у просторијама ДРИ.

24. 4. 2024.

Представници ДРИ учествовали на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Представници Државне ревизорске институције – овлашћени државни ревизори,  Драгојле Полић и Горан Чабаркапа и виши саветник за пројекте и европске интеграције, Томислав Јовановић, учествовали су на Десетом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, одржаном 22. и 23. априла у Варшави.

19. 4. 2024.

ДРИ започела ревизију код још 103 корисника јавних средстава

Државна ревизорска институција (ДРИ),  у складу са Програмом ревизије за 2024. годину, започела је током априла поступак ревизије финансијских извештаја, правилности пословања и комбинованих ревизија финансијских извештаја и правилности пословања код још 103 корисника јавних средстава.

Учешће председника ДРИ на регионалној конференцији Светске банке у Бечу

Учешће председника ДРИ на регионалној конференцији Светске банке у Бечу

Објављено: 5. 4. 2024.

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на регионалној конференцији која је под називом „Прегледи потрошње као алат за јачање фискалног управљања“, у организацији Светске банке, одржана 3. и 4. априла у Бечу.

Дводневна конференција је окупила високе званичнике за фискалну политику, буџетирање и екстерну ревизију са Западног Балкана, Светске банке, Европске комисије, ОЕЦД, практичаре који се баве прегледом потрошње из одабраних земаља ЕУ и друге развојне партнере.

Делегацију ДРИ чинили су председник и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић и начелник Службе за међународну сарадњу и односе са јавношћу, Ива Василић Миљић.  

Циљ конференције била је размена знања о практичним приступима у осмишљавању, спровођењу и имплементацији резултата прегледа потрошње, као и њиховој интеграцији у буџетске процесе.

Прегледи потрошње промовишу транспарентност и одговорност и омогућавају владама да доносе боље информисане одлуке о расподели буџета. Такође, доприносе ефикаснијем коришћењу јавних средстава, што доводи до побољшања пружања јавних услуга и бољих резултата за грађане.