Најновије актуелности

29. 5. 2024.

Реаговање ДРИ поводом текста који је објављен 27. маја 2024. године на порталу cins.rs под насловом „Мистериозни увоз СНС-а од скоро три милиона евра“

Државна ревизорска институција (ДРИ) реагује на текст који је објављен дана 27. маја 2024. године на порталу Центра за истраживачко новинарство Србије (cins.rs) под насловом „Мистериозни увоз СНС-а од скоро три милиона евра“.

23. 5. 2024.

Одржан билатерални састанак Државне ревизорске институције и Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније

У Скопљу је данас одржан састанак поводом спровођења заједничке ревизије сврсисходности пословања на ком су учествовали др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор и Максим Ацевски, главни државни ревизор Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније, са сарадницима.

22. 5. 2024.

Делегација ДРИ на конференцији у Скопљу поводом представљања резултата паралелне ревизије сврсисходности на тему спремности за спровођење Циљева одрживог развоја

Делегација Државне ревизорске институције (ДРИ), на челу са председником и генералним државним ревизором, др Душком Пејовићем, учествовала је на конференцији на којој су представљени резултати паралелне ревизије сврсисходности пословања „Спремност Републике Србије и Републике Северне Македоније за спровођење Циљева одрживог развоја (ЦОР), односно Агенде 2030 Уједињених нација“,  одржаној од 21. до 23. маја у Скопљу. 

21. 5. 2024.

ДРИ током маја започела ревизију 11 здравствених установа

Државна ревизорска институција (ДРИ),  у складу са Програмом ревизије за 2024. годину, започела је током маја поступак ревизије  финансијских извештаја и правилности пословања за 2023. годину код 11 здравствених установа.

17. 5. 2024.

Учешће делегације ДРИ на пролећном семинару ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију животне средине

Делегација Државне ревизорске институције (ДРИ) на челу са председником и генералним државним ревизором, др Душком Пејовићем, учествовала је на пролећном семинару ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију животне средине са темом „Питања енергетске безбедности“, одржаном од 14. до 17. маја у Валети, на Малти.

Сусрет председника ВРИ Републике Србије и ВРИ Румуније

Сусрет председника ВРИ Републике Србије и ВРИ Румуније

Објављено: 26. 10. 2023.

Председник Државне ревизорске институције Републике Србије и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, састао се данас у Букурешту са председником Рачунског суда Румуније, Михаиом Бусуиоцем.

Током састанка, званичници две врховне ревизорске институције су разменили  искуства у спровођењу свих врста ревизија и размотрили могућности за будућу сарадњу у области спровођења заједничких ревизија, као и на пољу израде методологије за мерење учинка у ревизији сврсисходности пословања.

Састанак двојице председника организован је у оквиру одржавања Деветог састанка ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, као и семинара „Садашње катастрофе: изазови за врховне ревизорске институције“, у Букурешту.