Најновије актуелности

8. 7. 2024.

Реаговање ДРИ на текст који је објављен на порталу autonomija.info под називом „Најмање 600.000 људи у апсолутном сиромаштву“

Државна ревизорска институција реагује на текст који је објављен на порталу autonomija.info 6. јула 2024. године, под називом „Најмање 600.000 људи у апсолутном сиромаштву“, у коме су изнете нетачне тврдње.

3. 7. 2024.

Реаговање ДРИ на текст Радио Слободна Европа који је објављен под насловом „Донације за десничарске организације из Управе Србије за дијаспору коју је водио Арно Гујон“

Државна ревизорска институција реагује на текст који је објављен на порталу Радио Слободна Европа 1. јула 2024. године под називом „Донације за десничарске организације из Управе Србије за дијаспору коју је водио Арно Гујон“, у коме су изнете нетачне тврдње.

2. 7. 2024.

Новоизабрани народни посланици Републике Србије упознати са надлежностима ДРИ

Председник Државне ревизорске институције (ДРИ) др Душко Пејовић, на уводном семинару који је Народна скупштина, у сарадњи са Организацијом за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и  Вестминстерском фондацијом за демократију одржала 30. јуна и 1. јула у Шапцу, представио је народним посланицима актуелног сазива Народне скупштине Републике Србије, који први пут врше ту функцију, правни оквир и надлежности, организациону структуру, историју и развој ДРИ.

1. 7. 2024.

Представник ДРИ учествовао на ЕУРОСАИ конференцији за младе у Варшави

Јован Дабовић, самостални саветник у Сектору 5 учествовао је на 6. конференцији Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ) за младе одржаној од 24. до 28. јуна у Варшави, Република Пољска.

26. 6. 2024.

Др Пејовић представио Извештај о раду ДРИ за 2023. годину члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, је дана 25. јуна 2024. године у Народној Скупштини Републике Србије, представио члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, Извештај о раду ДРИ за 2023. годину.

Реализација Посебног програма стручног усавршавања запослених у ДРИ за 2024. годину

Реализација Посебног програма стручног усавршавања запослених у ДРИ за 2024. годину

Објављено: 5. 6. 2024.

Запослени у Државној ревизорској институцији учествовали су током маја 2024. године на обукама у оквиру спровођења Посебног програма стручног усавршавања запослених у ДРИ за 2024. годину, које су у Београду одржали врховни државни ревизори, Ивица Гавриловић и Жељко Мотић, овлашћени државни ревизори, Слободан Мијаиловић и Зоран Степановић и секретар Институције, Маја Лакићевић.

На тему писања извештаја предавање је одржао врховни државни ревизор у Сектору број 5 Ивица Гавриловић и то 20, 24, 30. и 31. маја, док је врховни државни ревизор у Сектору број 3, Жељко Мотић, говорио 21. маја о оцени ризика, узорковању и аналитичким поступцима над предузетим базама података.

Своје знање и искуство у области радних папира као делу ревизијске документације  овлашћени државни ревизор у Сектору број 4, Слободан Мијаиловић, поделио је са колегама 20, 24, 30. и 31. маја.

Овлашћени државни ревизор у Сектору број 2, Зоран Степановић, представио је 24, 30. и 31. маја део у вези са планирањем ревизија, док је 24. и 30. маја Маја Лакићевић, секретар Институције, говорила на тему прикупљања доказа за писање пријава.

Посебан програм стручног усавршавања запослених у ДРИ за 2024. годину донет је на основу Закона о Државној ревизорској институцији и Закона о државним службеницима, а основни циљ Програма је унапређење капацитета запослених у ДРИ у процесу ревизије, послова повезаних са ревизијом и послова у вези са обезбеђивањем услова за спровођење ревизија.

Осим обука одржаних у мају, за запослене у Државној ревизорској институцији обуке су одржане и током априла. Планирано је да се обуке, у оквиру Програма,  одржавају континуирано до децембра 2024. године.