Најновије актуелности

17. 6. 2024.

Наставак обука у оквиру реализације Посебног програма стручног усавршавања запослених у ДРИ за 2024. годину

Планирање ревизија, ревизијска документација, писање извештаја о ревизији, као и прикупљање доказа за писање пријава биле су теме предавања које су врховни државни ревизори, Ивица Гавриловић и Жељко Мотић, овлашћени државни ревизори, Слободан Мијаиловић и Зоран Степановић и секретар Институције, Маја Лакићевић одржали за запослене у Државној ревизорској институцији (ДРИ), у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу.

13. 6. 2024.

Ревизија јавних набавки у јединицама локалне самоуправе

Врховна државна ревизорка у Сектору број 2, Стојанка Миловановић, одржала је данас презентацију „Ревизија јавних набавки у јединицама локалне самоуправе – налази и препоруке у процесу планирања јавних набавки“ на радионици која је окупила бројне службенике за јавне набавке запослене у јединицама локалне самоуправе.

12. 6. 2024.

Представници ДРИ учесници четвртог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор, представио је данас налазе, закључке и препоруке из Извештаја о ревизији сврсисходности пословања „Ефикасност коришћења пољопривредног земљишта у државној својини“ током четвртог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина, који је онлајн организовала врховна ревизорска институција Летоније, председавајућа ЕУРОСАИ Радном групом за ревизију општина.

10. 6. 2024.

ДРИ укључена у глобалну иницијативу „Климатски скенер“

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор и Јелена Ивковић, виша саветница у ревизији, учествовали су од 3. до 7. јуна на радионици  за имплементацију алата „Климатски скенер“, коју је у Прагу одржала Врховна ревизорска институција (ВРИ) Бразила уз подршку ВРИ Чешке Републике, као и међународних стручњака.

6. 6. 2024.

Учешће делегације ДРИ на Другом састанку ЕУРОСАИ Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену

Делегација Државне ревизорске институције, на челу са др Душком Пејовићем, председником и генералним државним ревизором, учествовала је на Другом састанку Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ), одржаном 4. и 5. јуна у Будимпешти.

Државној ревизорској институцији признање Коморе здравствених установа Србије

Државној ревизорској институцији признање Коморе здравствених установа Србије

Објављено: 28. 3. 2024.

Поводом обележавања јубилеја – 65 година од оснивања Коморе здравствених установа Србије (КЗУС), Државној ревизорској институцији (ДРИ) додељено је данас признање као знак успешне дугогодишње сарадње двеју институција и остварења заједничког циља – унапређења здравственог система у Републици Србији. 

Др Душку Пејовићу, председнику ДРИ и генералном државном ревизору,  захвалницу за посебно добру сарадњу уручили су Снежана Рашић Ђорђевић, директорка КЗУС и др сци. мед. Дејан Станојевић, председник Скупштине КЗУС.

Свечаној седници Скупштине КЗУС, на којој је обележена 65. годишњица од оснивања, присуствовали су представници Министарства здравља, Републичког фонда за здравствено осигурање, експерти Светске банке за област здравства, Асоцијације приватних здравствених установа и приватних пракси Србије, НАЛЕД-а, Лекарске коморе, Агенције за акредитацију, Канцеларије повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Коморе биохемичара, Фармацеутске коморе, директори и овлашћена лица из здравствених установа из целе Србије.

ДРИ и КЗУС ће наставити да негују партнерство у циљу развијања функционалнијег здравственог система.