Susret predsednika vrhovnih revizorskih institucija Srbije i Poljske

06. oktobar 2015. godina
Susret predsednika vrhovnih revizorskih institucija Srbije i Poljske

Predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović sastao se danas u Varšavi sa predsednikom vrhovne revizorske institucija Poljske Kristofom Kviatkovskim. Dva predsednika su, tokom bilateralnog sastanka, razgovarala o organizacionim strukturama i nadležnostima dveju institucija i mogućim oblastima za uspostavljanje bilateralne saradnje.

U Varšavi je u toku dvodnevni seminar o reviziji opština pod nazivom „Planiranje i izvršenje budžeta opštine“, na kome učestvuju delegacije Albanije, Austrije, Bugarske, Estonije, Mađarske, Izraela, Litvanije, Letonije, Makedonije, Malte, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovačke, Slovenije i domaćina Poljske.

U okviru seminara, vrhovni državni revizor u Sektoru za reviziju budžeta lokalnih vlasti, dr Duško Pejović, održao je prezentaciju i predstavio iskustvo Državne revizorske institucije u reviziji lokalnih vlasti. Učesnici seminara razmenili su vrlo korisna iskustva i dobre prakse u vezi sa revizijama budžeta lokalnih vlasti u svojim zemljama.