Predstavnici Državne revizorske institucije održali predavanje o planiranju i sprovođenju revizije svrsishodnosti

30. maj 2018. godina
Predstavnici Državne revizorske institucije održali predavanje o planiranju i sprovođenju revizije svrsishodnosti

„Planiranje i sprovođenje revizije svrsishodnosti“ bila je tema koju su viši savetnici u Sektoru za reviziju svrsishodnosti poslovanja Državne revizorske institucije Nada Tošić i Dragojle Polić, tokom dve jednodnevne obuke, predstavili internim revizorima u Republici Srbiji.

Predstavnici DRI, upoznali su interne revizore u javnom sektoru sa fazama sprovođenja revizije svrsishodnosti poslovanja predstavljajući konkretne primere dve revizije svrsishodnosti - „Efikasnost i ekonomičnost primene pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponude“ i „Opravdanost primene staža osiguranja sa uvećanim trajanjem za pojedina radna mesta, odnosno poslove“.

Osim predstavnika DRI, učesnicima skupa svoja iskustva u ovoj oblasti predstavili su i predavači iz Državnog ureda za reviziju Republike Hrvatske.

Način rada i ostvareni rezultati revizija svrsishodnosti poslovanja predstavljeni su tokom obuke koju je organizovao Sektor za internu kontrolu i internu reviziju Ministarstva finansija uz podršku Tvining projekta „Podrška daljem razvoju interne finansijske kontrole u javnom sektoru (PIFC).