Održana napredna obuka za reviziju svrsishodnosti poslovanja

25. septembar 2018. godina
Održana napredna obuka za reviziju svrsishodnosti poslovanja

U okviru Projekta „Inicijativa za odgovornu vlast“ koji Državna revizorska institucija sprovodi u saradnji sa USAID-om, zaposleni Institucije prisustvovali su naprednoj obuci oreviziji svrsishodnosti poslovanja održanoj 25. septembra 2018. godine.

Tokom jednodnevne obuke, predstavljena je veza strateškog planiranja i planiranja programa revizije svrsishodnosti poslovanja na godišnjem nivou, zatim, definisanje ciljeva i indikatora za ovu vrstu revizije, kao iprednosti revizije svrsishodnosti. Obuku su održali Stiven Koldvel, američki konsultant sa dugogodišnjim iskustvom u Kancelariji za odgovornu vlast Sjedinjenih Američkih Država i Džeklin Vilijams Bridžers, direktorka projekta „Inicijativa za odgovornu vlast“ koja takođe poseduje višegodišnje iskustvo u Kancelariji za odgovornu vlast Sjedinjenih Američkih Država,

Takođe, na obuci je bilo reči i o planiranju revizije svrsishodnosti poslovanja, dokazima i metodama prikupljanja dokaza, elementima nalaza u ovoj vrsti revizije, uveravanju u kvalitet, razvijanju poruka i pisanju izveštaja, kao i o strateškoj komunikaciji sa zainteresovanim stranama.

Opšti cilj projekta „Inicijativa za odgovornu vlast“ odnosi se na jačanje kapaciteta i povezanosti ključnih zainteresovanih strana u Republici Srbiji za povećanje odgovornosti vlasti na nacionalnom i lokalnom nivou. Glavni korisnici ovog projekta, koji će trajati od februara 2018. do februara 2022. godine, su Državna revizorska institucija, Agencija za borbu protiv korupcije, lokalne vlasti i organizacije civilnog društva.