Na Fruškoj Gori održana regionalna konferencija posvećena sistemu javnih nabavki

23. jun 2022. godina
Na Fruškoj Gori održana regionalna konferencija posvećena sistemu javnih nabavki

Vrhovni državni revizor Stojanka Milovanović učestvovala je na regionalnoj konferenciji „Propisi se unapređuju, korupcija ostaje problem broj jedan“ održanoj 21. i 22. juna na Fruškoj Gori, a na temu „Stanje sistema javnih nabavki iz perspektive Državne revizorske institucije Republike Srbije“. Dvodnevna konferencija bila je posvećena stanju sistema javnih nabavki na Zapadnom Balkanu.

Učesnici skupa su razmatrali aktuelne teme u sistemu za prevenciju i borbu protiv korupcije u javnim nabavkama, a osvrnuli su se i na određene ključne slabosti u načinu dodele ugovora o javnim nabavkama, potencijalna rešenja za poboljšanje stanja, kao i buduće izazove u zajedničkoj saradnji nadležnih institucija u delovanju i prevenciji korupcije.

Konferenciju je organizovala Fondacija za otvoreno društvo Srbije u okviru realizacije projekta “Balkan Tender Watch” koji se bavi borbom protiv korupcije u javnim nabavkama. Projekat okuplja organizacije građanskog društva sa Zapadnog Balkana koje u fokusu imaju borbu protiv korupcije u javnim nabavkama na nacionalnom i lokalnom nivou.

Događaju su prisustvovali predstavnici organizacija civilnog društva iz zemalja Zapadnog Balkana, vrhovnih revizorskih institucija, državnih institucija nadležnih za oblast javnih nabavki, kao i predstavnici projekta “Balkan Tender Watch”