Државна ревизорска институција

Представници ДРИ учесници е-семинара РГ за ИТ Европске организације врховних ревизорских институција

12. мај 2021. година
Представници ДРИ учесници е-семинара РГ за ИТ Европске организације врховних ревизорских институција

Представници Државне ревизорске институције (ДРИ) учествовали су 11. маја 2021. године на е-семинару који је под називом „Од кода до акције: ВРИ које истражују свет вештачке интелигенције“ организовала Радна група за информационе технологије Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ).

Током онлајн скупа представљени су најновији догађаји у вези са вештачком интелигенцијом у европској политици, искуства врховних ревизорских институција (ВРИ) и одабраних субјеката у јавном сектору у овој области, као и машинско учење и алгоритми.

Испред ДРИ на скупу су учествовали врховни државни ревизор Ивица Гавриловић, државни ревизори Драган Стојановић, Дејан Стојиљковић, Жељко Мотић, виши саветник за контролу квалитета Милош Мандушић,саветник за анализу и планирање. Јован Вуковић и саветник Горан Љубић.

Радна група има циљ да подстакне европске ВРИ да заједнички истражују стратешке последице развоја повезаних са ИТ, како у погледу ИТ ревизије, тако и у погледу употребе ИТ. Такође нуди платформу за сарадњу између европских ВРИ када се баве овим питањима.