Државна ревизорска институција

Представници ДРИ учесници семинара ЕУРОСАИ Радне групе за ИТ

13. април 2022. година
Представници ДРИ учесници семинара ЕУРОСАИ Радне групе за ИТ

Врховни државни ревизор Ивица Гавриловић, државни ревизори Драган Стојановић, Дејан Стојиљковић и Жељко Мотић и саветник за анализу и планирање Јован Вуковић учествовали су на онлајн семинару ЕУРОСАИ РГ за ИТ одржаном 12. априла под називом „Вода иза бране – изазови за ВРИ у погледу протока података“ у организацији ВРИ Естоније.

Током семинара разматране су теме у вези са разменом и заштитом података, као и практичним изазовима у области ревизије. Бити у току са најновијим развојем и најбољом праксом у ревизији, како је закључено на скупу, представља успех модерне врховне ревизорске институције (ВРИ).

ЕУРОСАИ Радна група за ИТ, којом председава ВРИ Естоније, настоји да подстакне европске ВРИ у њиховим ИТ ревизијама и коришћењу ИТ у свакодневном раду путем размене најбоље праксе и заједничких активности. Радна група има за циљ да унапреди институционалну размену стручности и искустава између ВРИ у Европи и да подстакне спровођење заједничких активности у области информационих технологија.