Učešće predstavnika DRI na stručnom skupu u Sarajevu

24. januar 2019. godina
Učešće predstavnika DRI na stručnom skupu u Sarajevu

Delegacija Državne revizorske institucije, koju su činili vrhovni državni revizor u Sektoru broj 1 Danimir Vulinović, ovlašćeni državni revizor Mirjana Gačević i državni revizor Gordana Uzelac, učestvovala je na jednodnevnom stručnom sastanku održanom u Sarajevu na temu „Materijalnost u reviziji javnog sektora – sa fokusom na reviziju pravilnosti poslovanja“.

Skup je organizovan u cilju razmene mišljenja i iskustva revizora u vezi sa organizacijom, metodama i pristupima revizije pravilnosti poslovanja, odnosno načinima sprovođenja ove vrste revizije, kriterijumima za reviziju, materijalnošću, kao i strukturom izveštaja.

Konstruktivna izlaganja i diskusije potvrdila su značaj ovakve vrste profesionalnog umrežavanja i uspostavljanja regionalne saradnje.

Pored delegacije Državne revizorske institucije, skupu su prisustvovali predstavnici vrhovnih revizorskih institucija Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Sastanak je organizovao Ured za reviziju institucija Bosne i Hercegovine.

Učešće predstavnika DRI na stručnom skupu u Sarajevu organizovano je u okviru projekta „Unapređenje revizije na lokalnom nivou za efikasnije upravljanje javnim finansijama“, koji sprovode Državna revizorska institucija i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Vlade Švajcarske.