Svečano otvaranje tvining projekta „Jačanje kapaciteta Državne revizorske institucije“, Ponedeljak, 3. decembar 2012. godine, 10,00 sati, mala plenarna sala Narodne skupštine, Kralja Milana14

29. novembar 2012. godina
Na svečanosti koju organizuje Državna revizorska institucija i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji će govoriti:


  • Radoslav Sretenović, predsednik Državne revizorske institucije
  • Nj.E. Vensan Dežer (Vincent Degert), šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji
  • Nj.E. Laurent Lui Stokvis (Laurent Louis Stokvis), ambasador Holandije u Republici Srbiji
  • Nj.E. Majkl Devenport (Michael Davenport), ambasador Velike Britanije u Republici Srbiji
  • Andre van Omeren (André van Ommeren), vođa projekta, Revizorski sud Holandije

Cilj dvogodišnjeg projekta, koji finansira Evropska unija sa 1,4 miliona evra, je povećanje odgovornosti i efektivno upravljanje javnim sredstvima u Republici Srbiji, kao i jačanje Državne revizorske institucije. Projekat će takođe obezbediti dalju podršku Državnoj revizorskoj instituciji u usklađivanju organizacione strukture, procedura i prakse sa međunarodnim standardima i najboljim praksama EU. Projekat će pomoći uvođenje novih metodologija, kao što je revizija svrsishodnosti, koja će omogućiti Državnoj revizorskoj instituciji da primeni koncept „3 E“ i odgovori na pitanje koje vrednosti su dobijene za uloženi novac i proveri ekonomičnost, efektivnost i efikasnost potrošnje novca poreskih obveznika.

Tvining projekat realizuju tri države članice Evropske unije: Holandija, Velika Britanija i Slovenija, zajedno sa partnerima iz Srbije.

Ovde možete preuzeti Program


Dokumenti vezani za ovu vest

Naslov dokumenta
Program Novembar 2012. Tip dokumenta pdf, Veličina 249.92 KB