Predstavnik Državne revizorske institucije stažista u Evropskom revizorskom sudu

05. mart 2018. godina
Predstavnik Državne revizorske institucije stažista u Evropskom revizorskom sudu
Fotografija s leva na desno sede: Ermira Vojka i Eni Kabashi (Albanija); stoje: Osman Çetin (Turska), Jovan Dabović (Srbija), Rafal Czarnecki iz Direkcije predsedništva


Jovan Dabović, mlađi savetnik u Državnoj revizorskoj instituciji, započeo je 1. marta 2018. godine program stažiranja u Evropskom revizorskom sudu. Mladi kolega će u Luksembrugu boraviti do 31. jula 2018. godine, zajedno sa kolegama stažistima iz vrhovnih revizorskih institucija Turske i Albanije.

Tokom petomesečnog stažiranja, Jovan Dabović radiće u Komori V - Finansiranje i administriranje Unije.

Evropski revizorski sud je po dvanaesti put pozvao predstavnike Državne revizorske institucije da učestvuju u programu stažiranja, nakon što je Srbiji dodeljen status kandidata za članstvo u EU.

Evropski revizorski sud organizuje program stažiranja za revizore iz vrhovnih revizorskih institucija država kandidata od 1999. godine i smatra se važnim instrumentom za pružanje uvida u reviziju fondova EU za revizore iz vrhovnih revizorskih intitucija budućih država članica.

Program stažiranja u Evropskom revizorskom sudu se pokazao korisnim i za revizore iz nacionalnih institucija država kandidata i za Evropski revizorski sud.