Predstavnici Institucije stažisti u Evropskom revizorskom sudu

02. oktobar 2017. godina
Predstavnici Institucije stažisti u Evropskom revizorskom sudu

Ana Košela i Živan Marinković, mlađi savetnici u Državnoj revizorskoj instituciji, započeli su 1. oktobra 2017. godine program stažiranja u Evropskom revizorskom sudu u Luksemburgu. Mlade kolege će u Luksemburgu biti do 28. februara 2018. godine.

Tokom petomesečnog stažiranja koleginica Ana Košela radiće u Komori 4 – Regulacija tržišta i konkurentna ekonomija, dok će kolega Živan Marinković raditi u Komori 5 – Finansiranje i administriranje Unije.

Evropski revizorski sud je po jedanaesti put pozvao predstavnike Državne revizorske institucije da učestvuju u programu stažiranja, nakon što je Srbiji dodeljen status kandidata za članstvo u EU.

Evropski revizorski sud organizuje program stažiranja za revizore iz vrhovnih revizorskih institucija država kandidata od 1999. godine i smatra se važnim instrumentom za pružanje uvida u reviziju fondova EU za revizore iz vrhovnih revizorskih intitucija budućih država članica.

Program stažiranja u Evropskom revizorskom sudu odvija se dva puta godišnje ipokazao se korisnim, kako za revizore iz nacionalnih institucija država kandidata, tako i za Evropski revizorski sud.