Iskustva iz revizije poslovanja Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i zdravstvenih ustanova

06. decembar 2018. godina
Iskustva iz revizije poslovanja Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i zdravstvenih ustanova

Vrhovni državni revizor u Sektoru za reviziju organizacija obaveznog socijalnog osiguranja Snežana Trnjaković govorila je danas o dosadašnjim iskustvima iz revizije poslovanja Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja i zdravstvenih ustanova, uz preporuke za edukaciju i preventivno delovanje, na savetovanju koje se održava u Vrnjačkoj Banji pod nazivom „Zdravstvo u Srbiji – ka funkcionalnijem, efikasnijem i racionalnijem sistemu.

Trnjaković je govorila i o ugroženosti poslovanja apoteka iz Plana mreže zdravstvenih ustanova, zatim raspodeli sredstava od doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje po zdravstvenim ustanovama, kao i pružanju usluga zdravstvene zaštite koje nisu obuhvaćene obaveznim zdravstvenim osiguranjem. Teme njenog izlaganja odnosile su se i na finansiranje usluga u oblasti javnog zdravlja na lokalnom nivou, zatim raspolaganje sopstvenim prihodima, kao i iskazivanje prihoda u zavodima za transfuziju krvi.

Predsednik Državne revizorske institucije i generalni državni revizor dr Duško Pejović govorio je tokom jučerašnjeg uvodnog dela savetovanja. Skupu prisustvuje i revizorski tim Sektora za reviziju organizacija obaveznog socijalnog osiguranja iz regionalne jedinice DRI u Kragujevcu na čelu sa državnim revizorom Jelenom Todosijević.

Na skupu, kome prisustvuje više od 500 zaposlenih u zdravstvu, razmatraju se najvažnijapravna, ekonomskai organizacionapitanjazdravstvenog sistema.

Organizator savetovanja je Komora zdravstvenih ustanova u Srbiji, a suorganizator Drugi projekat razvoja zdravstva pri Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.