Државна ревизорска институција

ДРИ одржала радионицу: „Интерни ревизор који додаје вредност у јединици локалне самоуправе“

11. децембар 2017. година
ДРИ одржала радионицу: „Интерни ревизор који додаје вредност у јединици локалне самоуправе“

Државна ревизорска институција одржала је у Београду и Новом Саду, 4. и 8. децембра 2017. године, радионице на тему „Интерни ревизор који додаје вредност у јединици локалне самоуправе“.


Циљ радионица био је да се омогући учесницима, интерним ревизорима из јединица локалних самоуправа, да се упознају са захтевима Међународног оквира професионалне праксе, кроз фазе ревизије у студији случаја – планирање, извођење и извештавање о резултатима, као и на који начин у раду обезбеђују услов екстерним ревизорима (ДРИ) за ослањање на њихов рад. Радионицама је присуствовало 72 интерна ревизора.


Државни ревизори Стојанка Миловановић и Данимир Вулиновић учесницима су објаснили у којим случајевима се ДРИ ослања на рад интерене ревизије, а у којим не, и да ли на основу резимеа о резултатима симуловане ревизије тимова има коментара и препорука, односно добрих савета за унапређење ефективности рада интерне ревизије.Предавачи на радионицама били су и интерни ревизори Службе за интерну ревизију Града Београда.


Радионице су организоване уз подршку пројекта „Унапређење ревизије на локалном нивоу за ефикасније управљање јавним финансијама“, који спроводе Државна ревизорска институција и Програм уједињених нација за развој (УНДП), а који је финансиран од стране Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ).