Државна ревизорска институција

Одржан вебинар о сарадњи ВРИ са цивилним друштвом и ангажовању са грађанима

17. јун 2020. година
Одржан вебинар о сарадњи ВРИ са цивилним друштвом и ангажовању са грађанима

Врховни државни ревизори у Сектору број 1 и Сектору број 4 Данимир Вулиновић и Драган Голубовић, начелник Службе за међународну сарадњу и односе са јавношћу Ива Василић Миљић и виши саветник за контролу квалитета Милош Мандушић пратили су вебинар на тему „Сарадња ВРИ са цивилним друштвом/ангажовање грађана у интересу повећаног утицаја ВРИ и унапређене одговорности“.

Учесницима вебинара добродошлицу је пожелео Кими Маквету, председавајући ИНТОСАИ Комитета за изградњу капацитета и генерални ревизор Јужноафричке Републике који је говорио о искуству ВРИ Јужноафричке Републике у сарадњи са ОЦД, укључујући сарадњу у контексту COVID 19.

На вебинару је представљена и сарадња ВРИ Индије са цивилним друштвом, приступ који ВРИ Филипина има у партиципативним ревизијама, затим, социјалне ревизије које спроводи ВРИ Јужноафричке Републике, а дат је и глобални преглед сарадње ВРИ са грађанима, односно ангажовања са ОЦД, као и донаторска перспектива сарадње ВРИ и ОЦД.

Двосатни догађај је организовала ВРИ Јужноафричке Републике у сарадњи са Међународном организацијом врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ).