Државна ревизорска институција

Сусрет генералних државних ревизора

29. март 2017. година
Сусрет генералних државних ревизора
Председник Државне ревизорске институције Републике Србије Радослав Сретеновић и председник Државне ревизорске институције Црне Горе др Милан Дабовић, састали су се 29. марта у просторијама Државне ревизорске институције у оквиру билатералне посете делегације ДРИ Црне Горе.

Сусрет двојице председника имао је за циљ размену идеја и мишљења о планирању и методологији спровођења ИТ ревизија као и других врста ревизија. Председници су разговарали и о представљању извештаја о ревизији парламенту.

Председник Сената Државне ревизорске институције Црне Горе, др Милан Дабовић, истакао је значај сарадње са Државном ревизорском иинституцијом Републике Србије:

„Након вишегодишње сарадње ВРИ Црне Горе и ВРИ Србије, данас могу са задовољством констатовати да је ова посета додатна вриједност која баштини драгоцијено искуство стечено на сопственој пракси посвећеној унапријеђењу процеса ревизије. Захваљујем се предсједнику ВРИ Републике Србије, господину Радославу Сретеновићу, који је омогућио да искуство стечено у ревизији информационих технологија Србије пренесе ревизорском тиму Црне Горе. То менторство за нас ће бити више него драгоцијено. Захваљујем се свим колегама у ДРИ Србије на гостопримству, као и колегама из Црне Горе који су храбро закорачили у процес ИТ ревизија, нашли добронамјерног партнера у Републици Србији и сигуран сам да ће резултат бити више него успешан.“

Председник Државне ревизорске институције Републике Србије, Радослав Сретеновић, потврдио је значај сарадње две институције, указујући на важност размене искуства и мишљења у ревизорском раду, као и подршци коју институције пружају једна другој.

Кроз међусобни дијалог, генерални државни ревизори разменили су и богата искуства у поступцима спровођења ревизија финансијских извештаја и правилности пословања и размотрили и друге теме и области значајне за наставак успешне сарадње две Институције.