Државна ревизорска институција

Учешће представнице Државне ревизорске институције на Регионалној конференцији „Прелазак на обрачунско рачуноводство“

01. фебруар 2018. година
Учешће представнице Државне ревизорске институције на Регионалној конференцији „Прелазак на обрачунско рачуноводство“
Представница Државне ревизорске институције Републике Србије, Нада Мирковић, присуствовала је регионалној конференцији на тему „Прелазак на обрачунско рачуноводство“, која је одржана 30-31. јануара у Подгорици.

Циљ Конференције је била размена искустава о изазовима у реформама рачуноводства, током које се разговарало о следећим темама: изградња личне одговорности и фискалне транспарентности јавног сектора; улога обуке и изградња капацитета као подршка реформама; програм обуке рачуноводства у јавном сектору (ПАЦТ) у региону; реформисање рачуноводства јавног сектора (међународно искуство).

Током радионице, учесници су имали прилику да чују искуства експерата из ЦИПФА-е, Универзитета примењених наука у Цириху (ЗХАW), Међународног монетарног фонда и Министарства финансија Словачке Републике.

Учесници су такође имали могућност да се упознају са реформама јавних финансија у Србији и Црној Гори, као и да се путем радних група боље упознају са одабраним Међународним рачуноводственим стандардима за јавни сектор (ИПСАС).

Конференција је организовао Центар за изврсност у финансијама (ЦЕФ), уз подршку Министарства финансија Малте и Програма Јавне финансије за развој, који финансира Министарство финансија Словачке Републике, а имплементира УНДП Словачка.