Државна ревизорска институција

Билатерaлна посета Државном заводу за ревизију Републике Македоније

28. март 2017. година
 Билатерaлна посета Државном заводу за ревизију Републике Македоније

Делегација Државне ревизорске институције,на челу са генералним државним ревизорима, Радославом Сретеновићем и Тањом Таневском, боравила је у билатералној посети Државном заводу за ревизију Републике Македоније, 27. марта 2017. године.

Циљ посете била је размена знања и искуства у области имплементације и употребе информационог система у поступку спровођења ревизије.

Државни завод за ревизију Републике Македоније представио је члановима делегације Државне ревизорске институције информациони систем за спровођење ревизија, који је заснован на платформи Sharepoint и прилагођен потребама ревизорске методологије. Сусрет двеју делегација показао се изузетно корисним за Државну ревизорску институцију, која у свом поступку ревизије користи исту софтверску платформу, те су чланови делегација, на челу са генералним државним ревизорима, Радославом Сретеновићем и Тањом Таневском, имали прилику за богату размену знања и искустава.

Посета је организована уз подршку пројекта “Ефикаснији механизми одговорности у јавним финансијама” који спроводе Државна ревизорска институција и Програм уједињених нација за развој (UNDP), а који је финансиран од стране Владе Шведске.