Државна ревизорска институција

Одржана пета радионица Другог регионалног пројекта паралелне ревизије сврсисходности

13. март 2017. година
 Одржана пета радионица Другог регионалног пројекта паралелне ревизије сврсисходности

У периоду од 6. до 10. марта у Скопљу је одржана пета радионица посвећена реализацији Другог регионалног пројекта паралелне ревизије сврсисходности која се спроводи на тему из области јавних набавки. Радионицу, чији је домаћин била Државна ревизорска институција Републике Македоније, отворила је Тања Таневска, генерални ревизор Завода за државну ревизију Републике Македоније.


Учешће у радионици узела је и делегација Државне ревизорске институције коју су чинили врховни државни ревизор Светлана Тома Анокић, виши саветници у ревизији Нада Тошић и Горан Мандић, као и представник УНДП Синиша Биљман.


Учесници су током радионице разговарали о изради главне студије, фокусирајући се нарочито на анализу, тумачење и изазове прикупљања ревизорских доказа у предметној ревизији, уз координацију експерата Националне канцеларије за ревизију Шведске и Европског ревизорског суда.Поред ДРИ Републике Србије у другом пројекту учествује још шест земаља из региона које су кандидати за чланство у Европској унији.


Домаћин наредне радионице биће Државна ревизорска институција Републике Србије, и том приликом разматраће се прва верзија нацрта извештаја.


Пројекат “Ефикаснији механизми одговорности у јавним финансијама” који спроводе Државна ревизорска институција и Програм уједињених нација за развој (УНДП), а који је финансиран од стране Владе Шведске подржао је учешће ДРИ на овој радионици.