Државна ревизорска институција

Састанак службеника за везу ВРИ ЕУ и Европског ревизорског суда (ЕРС)

19. мај 2017. година
Састанак службеника за везу ВРИ ЕУ и Европског ревизорског суда (ЕРС)

У Стокхолму, Шведска, је 16. и 17. маја 2017. године одржан састанак службеника за везу врховних ревизорских институција (ВРИ) Европске уније (ЕУ)и Европског ревизорског суда (ЕРС), на ком су, у својству посматрача, учествовали и представници Државне ревизорске институције Републике Србије – председник Институције, Радослав Сретеновић и шеф Канцеларије председника и службеник за везу, Ива Василић. Овом састанку претходио је састанак службеника за везу Мреже ВРИ држава кандидата и потенцијалних кандидата за чланство у ЕУ и ЕРС који је одржан 15. маја 2017. године. Поред представника ВРИ чланица Мреже, ЕРС и копредседавајућих Заједничком радном групом за ревизијске активности, састанку су присуствовали и представници ОЕЦД/СИГМА.


На састанку Мреже је, између осталог, разматрана реализација плана рада Мреже и конкретизован начин реализације преосталих активности из наведеног плана – радионице из Другог пројекта паралелне ревизије сврсисходности, серије радионица о ревизији финансијских извештаја и ревизији правилности пословања, као и округлом столу о улози ВРИ у борби против преваре и корупције.


На маргинама ових састанака, делегација ДРИ је одржала припремни састанак за шесту радионицу Другог пројекта паралелне ревизије сврсисходности која ће бити одржана у Београду. Такође председник Сретеновић се састао са замеником генералног ревизора ВРИ Шведске, Магнусом Линделом и генералним ревизором ВРИ Шведске одговорним за административно управљање, Стефаном Лундгреном.