Државна ревизорска институција

Састанак председника ДРИ и члана Европског ревизорског суда

22. септембар 2016. година
Састанак председника ДРИ и члана Европског ревизорског суда

На маргинама састанка Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање (ПОСП) Европска унија – Србија, у просторијама Државне ревизорске институције одржан је састанак председника и Савета ДРИ и члана Европског ревизорског суда, господина Иштвана Саболча Фазакаша, са сарадницима.


Тема састанка била је сарадња између Институције и Европског ревизорског суда, напредак и резултати које је Институција постигла до сад, као и изазови са којима се суочава у свом раду. Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, Радослав Сретеновић, указао је на важност добре сарадње и подршке коју Институција има од стране Европског ревизорског суда. Он је додао да је континуираном развоју Институције доприноси и Програм стажирања који Институција остварује са Европским ревизорским судом.


Државна ревизорска институција је од 2010. године чланица Мреже врховних ревизорских институција држава кандидата и потенцијалних кандидата за чланство у Европској унији и Европског ревизорског суда. Мрежа организује повремене састанке челника ВРИ и официра за везу, као и радне групе, семинаре, радионице и паралелне ревизије. Главни је циљ промивисање спровођења ревизијских метода и техника у складу са међународним стандардима и најбољом праксом ЕУ.