Државна ревизорска институција

Архива саопштења, 2014. година

Посланици подржали Извештај о раду Државне ревизорске институције за 2013. годину

06

јун

Посланици подржали Извештај о раду Државне ревизорске институције за 2013. годину

06. јун 2014. година

Народни посланици Скупштине Србије расправљали су јуче о Извештају о раду Државне ревизорске институције за 2013. годину.

Уплата хуманитарне помоћи посредством PayPal сервиса

19. мај 2014. година

Обавештавамо вас да је од 18. маја 2014. године активан PayPal рачун преко кога је могуће уплатити хуманитарну помоћ за жртве поплава у Републици Србији из 193 земље и региона.

Државна ревизорска институција поднела пријаве против одговорних лица у општинама Пријепоље, Инђија и Сурчин

16. април 2014. година

Након што су правни тимови Државне ревизорске институције завршили све анализе у вези са извештајима о ревизији за 2012. годину, Институција је поднела захтеве за покретање прекршајног поступка и кривичне пријаве против одговорних лица у општинама Пријепоље, Инђија и београдској општини Сурчин.

Шведска помаже унапређење јавних финансија у Србији

07

април

Шведска помаже унапређење јавних финансија у Србији

07. април 2014. година

Србија ће у наредне две године спроводити програм Уједињених нација за развој (УНДП) “Унапређење механизама одговорности у области јавних финансија” који финансира Влада Краљевине Шведске са 2,3 милиона долара, а водећи национални партнер пројекта је Државна ревизорска институција.

Државна ревизорска институција доставила Народној скупштини Извештај о раду за 2013. годину

31. март 2014. година

Државна ревизорска институција предала је данас Народној скупштини Републике Србије Извештај о раду Државне ревизорске институције за 2013. годину.

Државна ревизорска институција уручила субјектима ревизије, Нацрт извештаја о ревизији сврсисходности пословања

20. март 2014. година

Државна ревизорска институција уручила је субјектима ревизије Нацрт извештаја о ревизији сврсисходности пословања „Управљање службеним возилима директних корисника буџета Републике Србије“

Делегација Државне ревизорске институције Републике Црне Горе боравила је у радној посети Институцији

18

март

Делегација Државне ревизорске институције Републике Црне Горе боравила је у радној посети Институцији

18. март 2014. година

Делегација Државне ревизорске институције Републике Црне Горе боравила је у радној посети Државној ревизорској институцији Републике Србије. Током дводневне посете државни ревизори из Србије представили су колегама из Црне Горе искуство у вези са извођењем ревизије Народне банке Србије.

Јачање етике у врховним ревизорским институцијама

06

фебруар

Јачање етике у врховним ревизорским институцијама

06. фебруар 2014. година

Представници Државне ревизорске институције учествовали су на семинару о ''Јачању етике у оквиру врховних ревизорских институција'' одржаном у Лисабону.


Обавештење о достављању планова јавних набавки

03. фебруар 2014. година

Наручиоци, који су по Закону о јавним набавкама у обавези да Управи за јавне набавке и Државној ревизорској институцији достављају планове набавки, измене планова, извештаје о извршењу, као и кварталне извештаје, потребно је да документацију достављају искључиво у електронској форми, користећи софтвер за планирање набавки и квартално извештавање.

Државна ревизорска институција поднела нове пријаве

17. јануар 2014. година

Државна ревизорска институција, након објављивања извештаја о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања за 2012. годину, а у вези са извршењем Програма ревизије за 2013. годину, као и оцене одазивних извештаја код два субјекта, поднела је прекршајним судовима 166 захтевa за покретање прекршајног поступка, а надлежним тужилаштвима 17 пријава за привредни преступ.