Државна ревизорска институција

Архива саопштења, 2013. година

Завршени први извештаји о ревизији из Програма ревизије за 2013. годину

11. септембар 2013. година

Државна ревизорска институција уручила је Народној скупштини Републике Србије, скупштинама градова и општина и субјектима ревизије пет извештаја о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања за 2012. годину.

Државна ревизорска институција и грађани на истом задатку

29

август

Државна ревизорска институција и грађани на истом задатку

29. август 2013. година

Председник Народне Скупштине Небојша Стефановић рекао је да је 2013. година идеалан тренутак за покретање активности укључивања грађана и организација цивилног друштва у процесе екстерне ревизије у Србији.

Посланици подржали Извештај о раду Државне ревизорске институције за 2012. годину

28. јун 2013. година

Народни посланици Скупштине Србије расправљали су јуче о Извештају о раду Државне ревизорске институције за 2012. годину. Све посланичке групе најавиле су подршку 6. годишњем извештају Институције.

Предавање државних ревизора за запослене у области јавних финансија у локалним самоуправама

24

јун

Предавање државних ревизора за запослене у области јавних финансија у локалним самоуправама

24. јун 2013. година

Представници Државне ревизорске институције одржали су данас у Нишу предавање за начелнике градских, односно општинских управа, руководиоце органа управе надлежне за финансије, директоре јавних предузећа за изградњу и директоре предшколских установа на подручју града Ниша и општина нишавског, пиротског и топличког округа.

Одбор за финансије усвојио Извештај о раду Државне ревизорске институције за 2012. годину

18. јун 2013. година

Чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Народне скупштине Републике Србије усвојили су на данашњој седници Извештај о раду Државне ревизорске институције за 2012. годину.

Члан Европског ревизорског суда Иштван Фазакаш посетио Државну ревизорску институцију

17

јун

Члан Европског ревизорског суда Иштван Фазакаш посетио Државну ревизорску институцију

17. јун 2013. година

Потпредседница Државне ревизорске институције Бојана Митровић и чланови Савета Гордана Тишма и Мирослав Митровић састали су се данас са Иштваном Фазакашем, чланом Европског ревизорског суда. Чланови Савета Институције упознали су представника Европског ревизорског суда о надлежностима и организацији Државне ревизорске институције, њеним резултатима, као и изазовима са којима се суочава најмлађа врховна ревизорска институција у Европи.

Билатерaлна сарадња врховних ревизорских институција Србије и Бугарске

10

јун

Билатерaлна сарадња врховних ревизорских институција Србије и Бугарске

10. јун 2013. година

Чланови делегације Државне ревизорске институције Републике Србије, коју су чинили Радослав Сретеновић, председник, Мирослав Митровић, члан Савета и Радулка Урошевић, врховни државни ревизор у Сектору за ревизију организација обавезног социјаног осигурања, боравили су у билатералној посети Државној ревизорској институцији Републике Бугарске.

Јавност је најбољи лек у борби против корупције

07

јун

Јавност је најбољи лек у борби против корупције

07. јун 2013. година

Грађани су врло важни савезници Државној ревизорској институцији у откривању неправилности у вези са трошењем буџетских средстава, рекао је Радослав Сретеновић, председник Државне ревизорске институције.

Без јаке финансијске дисциплине нема озбиљне државе

14

мај

Без јаке финансијске дисциплине нема озбиљне државе

14. мај 2013. година

Да бисмо повратили поверење грађана у институције и обезбедили кључне предуслове за бржи економски раст и развој земље, неопходно је да се удружимо и да изградимо кредибилне, поуздане, ефикасне, ефективне, транспарентне и пре свега одговорне институције.

Поднете нове пријаве против одговорних лица у ЈП „Србијагас“ у Новом Саду

23. април 2013. година

Након анализе Извештаја о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања Јавног предузећа “Србијагас” у Новом Саду за 2011. годину од стране правног тима (Сектора за ревизију јавних предузећа, привредних друштава и других правних лица које је основао или имао учешће у капиталу или у управљању корисник јавних средстава), Државна ревизорска институција поднела је Прекршајном суду у Новом Саду нови захтев за покретање прекршајног поступка против Душана Бајатовића, директора Јавног предузећа "Србијагас" у Новом Саду.