Државна ревизорска институција

Студијска посета ГИЗ-у на тему управљања људским ресурсима

29. јун 2017. година
Студијска посета ГИЗ-у на тему управљања људским ресурсима

Делегација Државне ревизорске институције боравила је у Франкфурту, Немачка, у студијској посети посвећеној примерима добре праксе у управљању људским ресурсима у Немачкој, у периоду од 26. до 28. јуна 2017. године.

Запослени у Државној ревизорској институцији имали су прилике да од стручњака Немачке организације за техничку сарадњу (ГИЗ) као и стручњака компаније VR-Leasing Aktiengesellschaft, непосредно чују о искуствима и пракси у области управљања људским ресурсима.

Шеф Центра за мерење компетенције запослених у ГИЗ-у, Пол Сомер, одржао је презентацију у којој је описао начин на који се мери учинак запослених, напредовање запослених, описао платне разреде који се примењују у ГИЗ-у, као и посебну процедуру са којом се сусрећу лица која конкуришу на места високог руководства.

Др Дејвид Тан, директор Сектора за јавне финансије и администрацију, упознао је делегацију ДРИ са општим подацима ГИЗ-а, делокругу рада, броју испостава које ГИЗ има широм света и начином на који се обавља комуникација и прати учинак запослених у свим њеним канцеларијама. Гђа Нора Кекпренела је искуства о сарадњи ГИЗ-а са другим врховним ревизорским институцијама из региона.

Током студијске посете, делегација Државне ревизорске институције имала је прилику да размени искуства из области управљања људским ресурсима и са представницима приватног сектора, HR стручњацима компаније VR-Leasing Aktiengesellschaft која се бави пословима лизинга. Стручњаци ове компаније представили су начин рада, оцењивања запослених, мерења учинка и радне културе у својој организацији.

Студијска посета организована је уз подршку ГИЗ пројекта „Реформа јавних финансија“.