Државна ревизорска институција

Студијска посета ВРИ Летонске Републике

18. децембар 2017. година
Студијска посета ВРИ Летонске Републике
У оквиру твининг лајт пројекта „Контрола квалитета ревизија у Државној ревизорској иснтитуцији“ који врховна ревизорска институција Летонијеспроводи у корист Државне ревизорске институције, делегација Институције боравила је у Ригиод 11. до 15. децембра 2017. године, где се упознала са практичним процесима контроле квалитета и уверавања у квалитет ревизија.

„У оквиру овог пројекта углавном смо усредређенина практичну обуку и преношење искуства стручњацима Државне ревизорске инстутуције Србије, тако да пружена подршка и израђена документа која практично одобрава руководство могу бити применењениу свакодневном ревизорском раду. Поред уобичајених метода, ово је одличнаприлика да нашим партнерима покажемо најбоље праксе, јер је задатак врховних ревизорских институција да промовишу исправно трошењејавних средстава у складу са одабраним циљевима“, рекла је Марита Салграве, вођа пројекта и стратешки саветник генералног ревизора Летоније.


Током студијске посете, српска делегација имала је прилику да се упозна са методама контроле квалитета ревизије, искуствима у уверавањуу квалитет крозпрактичнеаспектестратешког планирања, управљања људским ресурским, комуникације, управљања квалитетом и ревизијом средстава за подршку информационо-комункационим технологијама.


Страучњаци Институције имали су прилику и да присуствују седници Одбора за јавне расходе и ревизију летонског парламента, као и да учествују на састанку са представницима субјекта ревизије летоснких колега, Министарством за социјална питања, о значају и улози комуникације између ревизора и субјекта ревизије.


Твининг лајт пројекат „Контрола квалитета ревизија у Државној ревизорској иснтитуцији“ финансиран је из средстава Европске уније и траје до маја 2018. године.