Државна ревизорска институција

Делегација ДРИ на свечаности поводом јубилеја Државне канцеларије за ревизију Републике Северне Македоније и округлом столу „Сарадња ВРИ и Парламента“

01. април 2019. година
Делегација ДРИ на свечаности поводом јубилеја Државне канцеларије за ревизију Републике Северне Македоније и округлом столу „Сарадња ВРИ и Парламента“

Врховни државни ревизори у Сектору број 1 и Сектору број 2, Данимир Вулиновић и Стојанка Миловановић, присуствовали су свечаном обележавању 20. годишњице постојања Државне канцеларије за ревизију Републике Северне Македоније, одржаном у Скопљу. Делегација Државне ревизорске институције (ДРИ) учествовала је и на округлом столу „Сарадња врховних ревизорских институција (ВРИ) и Парламента“, организованом у оквиру обележавања јубилеја Државне канцеларије за ревизију Републике Северне Македоније.

Осим делегације ДРИ, на округлом столу учествовали су представници ВРИ Немачке, Турске, Бугарске, Хрватске, Мађарске, Пољске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Шведске, као и народни посланици. Током скупа размењена су искуства у вези са сарадњом ВРИ и Парламента, попут праћења и спровођења препорука из извештаја о ревизији од стране Парламента, у циљу ефикаснијег управљања јавним средствима.

Скуп је одржан у оквиру твининг пројекта „Даље унапређење административних капацитета и ефикасности екстерне ревизије Државне канцеларије за ревизију“ који врховна ревизорска институција Републике Северне Македоније организује уз подршку Националне канцеларије за ревизију Републике Бугарске и Државног уреда за ревизију Републике Хрватске, као млађег партнера.