Државна ревизорска институција

Делегација ДРИ боравила у студијској посети Националној канцеларији за ревизију Уједињеног Краљевства

27. фебруар 2020. година
Делегација ДРИ боравила у студијској посети Националној канцеларији за ревизију Уједињеног Краљевства

Делегација Државне ревизорске институције (ДРИ), на челу са др Душком Пејовићем, председником ДРИ и генералним државним ревизором, боравила је од 24. до 27. фебруара у студијској посети Националној канцеларији за ревизију (НАО) Уједињеног Краљевства.

Представници Националне канцеларије за ревизију Уједињеног Краљевства представили су колегама из Србије сарадњу НАО са Одбором за јавне финансије Парламента, комуникацију ове врховне ревизорске институције са заинтересованим странама, визуелизацију података у извештајима о ревизији, спровођење ИТ ревизије сврсисходности, отвореност података. Делегација Државне ревизорске институције одржала је састанак и са Геретом Дејвисом, генералним ревизором НАО УК.

Државни ревизори из Србије састали су се у Лондону и са представницима Канцеларије за надзор Доњег дома Парламента, Владине канцеларије за дигитализацију и Института за управу.

Поред др Пејовића, делегацију ДРИ чинили су врховни државни ревизори Данимир Вулиновић, Стојанка Миловановић и Ивица Гавриловић, секретар Институције Милена Милинковић и државни ревизори Драган Стојановић и Дејан Стојиљковић.

Студијска посета делегације Државне ревизорске институције организована је уз подршку пројекта „Унапређење финансијске одговорности институција Републике Србије кроз екстерну ревизију“ у оквиру Фонда за добру управу (GGF) кроз који Влада Велике Британије пружа реформску подршку Републици Србији.