Државна ревизорска институција

Делегација ДРИ учествовала на семинару о заштити података о личности

15. новембар 2019. година
Делегација ДРИ учествовала на семинару о заштити података о личности

Делегација Државне ревизорске институције (ДРИ) на челу са др Душком Пејовићем, председником ДРИ и генералним државним ревизором учествовала је на једнодневном семинару у вези са Општом уредбом Европске уније о заштити података о личности одржаном 15. новембра у Ларнаки, Кипру.

Током семинара разматрана су питања у вези са принципима заштите података - одговорност, транспарентност, период чувања, безбедност, затим о управљању личним подацима током поступка ревизије, у смислу прикупљања, преноса, чувања, права приступа, као и о ситуацијама када субјекти ревизије одбију да доставе информације позивајући се на одредбе Опште уредбе Европске уније о заштити података о личности.

Поред др Душка Пејовића, делегацију ДРИ су чинили Милена Милинковић, секретар Институције и Томислав Јовановић, виши саветник за европске интеграције.

О искуствима у вези са заштитом података о личности говорили су представници Европског ревизорског суда и Европске комисије.

На маргинама семинара, др Пејовић се састао са генералним државним ревизором Републике Кипра Одисејасом Микелидесом. Током билатералног сусрета генерални државни ревизори разговарали су о темама од заједничког интереса за две врховне ревизорске институције.

Учешће делегације ДРИ на семинару у Ларнаки је подржао Програм за развој Уједињених нација у Србији (УНДП), у оквиру пројеката „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“. Пројекат финансира Влада Краљевине Шведске.