Државна ревизорска институција

Делегација ДРИ учествовала на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу

05. јун 2017. година
Делегација ДРИ учествовала на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу

Делегација Државне ревизорске институције, на челу са председником и генералним државним ревизором, Радославом Сретеновићем, учествовала је на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу, Руска Федерација, од 1. до 3. јуна 2017. године. Форум представља једну од најмеродавнијих платформи за дискусију, која пружа могућност за разматрање кључних проблема са којима се суочава светска заједница, као и за проналажење решења уз учешће шефова држава и Влада, представника привреде и научника. Овај догађај се организује више од 20 година, а од 2006. године одржава се под окриљем и уз учешће председника Руске Федерације.

Већ трећу годину за редом, на иницијативу ВРИ Руске Федерације, у оквиру форума одржава се посебан тематски састанак уз учешће челника иностраних ВРИ. Циљ форума је да уједини ревизијску заједницу да би се разматрали тренутни изазови који утичу на економска и социјална дешавања, како у одређеним земаљама тако и глобално, као и да би се нашла заједничка решења.

Председник Институције учествовао је на таквој панел сесији у организацији ВРИ Руске Федерације на тему "Пројектно планирање и његова ефикасност у буџетском процесу", одржаној 1. јуна у оквиру Форума, заједно са колегама из ВРИ Италије, Јужне Африке, Кине, Словачке и Турске.

На маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу, председник Сретеновић састао се са председницом Рачуноводствене коморе Руске Федерације, Татјаном Голиковом. На састанку је истакнута потреба да се интензивира међусобна сарадња и обнови споразум који су две институције потписале 2011. године. Неке од области сарадње могу се тицати енергетике, железничке инфраструктуре, рада руско-српског хуманитарног центра, као и социјалних програма.

Председница ВРИ Руске Федерације искористила је прилику да председнику ДРИ честита десетогодишњицу рада Институције и да запосленима пожели сваки успех у обављању тешког задатка државне ревизије.

Посета је организована уз подршку пројекта “Ефикаснији механизми одговорности у јавним финансијама” који спроводе Државна ревизорска институција и Програм уједињених нација за развој (УНДП), а који је финансиран од стране Владе Шведске.