Државна ревизорска институција

Делегација младих државних службеника ВРИ Холандије, Парламента и Државног савета посетила ДРИ

20. октобар 2016. година
Делегација младих државних службеника ВРИ Холандије, Парламента и Државног савета посетила ДРИ
Делегација младих државних службеника Врховне ревизорске институције Холандије, холандског Парламента и Државног савета, посетила је данас Државну ревизорску институцију у оквиру студијске посете коју организује Савез младих државних службеника из Холандије (организација YoHoCo ).

Током посете, 18 младих државних службеника из Холандије имало је прилику да се упозна са радом и методологијом рада Државне ревизорске институције који су представили секретар институције Мирјана Марковић, врховни ревизор Сектора за методологију и контролу квалитета Ивица Гавриловић, као и врховни ревизор Сектора за сврсисходност пословања Светлана Тома Анокић.

Секретар Институције, Мирјана Марковић, представила је младим колегама из Холандије рад Институције, кроз њене надлежности, организациону структуру и правни оквир, као и улогу ДРИ у процесу приступања Европској унији.

Врховни ревизор Сектора за методологију и контролу квалитета Ивица Гавриловић, присутне је ближе упознао са методологијом рада Институције и самим поступком спровођења ревизија.

Врховни ревизор Сектора за сврсисходност пословања Светлана Тома Анокић приказала је рад Институције младим службеницима кроз извештаје и налазе три ревизије сврсисходности које је Институција спровела. Она је такође истакла значај сарадње ДРИ са ВРИ Холандије која је умногоме допринела како развоју Сектора за сврсисходност пословања, тако и целокупном раду Институције.

Кроз питања и одговоре, који су уследили након презентација, учесницима су пружене додатне информације о организацији ДРИ и улози коју има у систему државне управе Републике Србије.

Делегација државних службеника из Холандије захвалила се Државној ревизорској институцији на прилици да кроз овакав вид сарадње научи више о нашем државном систему, методологији рада и поступку спровођења државне ревизије, оценивши време проведено овде као веома корисно и занимљиво.