Државна ревизорска институција

Институцији и Сретеновићу признање од Савеза рачуновођа и ревизора Србије

29. септембар 2015. година
Институцији и Сретеновићу признање од Савеза рачуновођа и ревизора Србије

Савез рачуновођа и ревизора Србије доделио је данас плакете Радославу Сретеновићу, генералном државном ревизору, и Љубици Јанковић Андријевић, врховном државном ревизору, као и захвалницу Државној ревизорској институцији за дугогодишњу и успешну сарадњу. На свечаности која је организована у Центру „Сава“, поводом обележавања 60. годишњице постојања и рада Савеза, Сретеновић је нагласио да Савез рачуновођа и ревизора Србије има врло значајну улогу у оспособљавању кадрова у области рачуноводства, ревизије и финансија у Србији.

Савез је данас врло уважена и поштована професионална асоцијација, како у земљи, тако и ван граница наше државе. То потврђује и чланство Савеза у међународним институцијама - Међународној федерацији рачуновођа и Европској федерацији рачуновођа, рекао је Сретеновић.

Он је додао да је, и пре него што је изабран за генералног државног ревизора, дуги низ година сарађивао са Савезом.

Савез и Државна ревизорска институција, сигуран сам, на обострано задовољство сарађују у бројним областима, посебно када је реч о учешћу на стручним семинарима из области рачуноводства и ревизије, као и у пружању логистичке подршке у организацији едукације кадрова, поручио је Сретеновић.

Прослави јубилеја Савеза присуствовали су гости из Србије и иностранства.