Државна ревизорска институција

Билатерална посета ВРИ Црне Горе Државној ревизорској институцији

31. март 2017. година
Билатерална посета ВРИ Црне Горе Државној ревизорској институцији

Делегација Државне ревизорске институције Црне Горе на челу са председником Сената др Миланом Дабовићем, чланом Сената др Браниславом Радуловићем, начелником Гагом Гегајем, руководиоцем Биљаном Булатовић и самосталним саветником Иваном Челебић, боравила је у билатералној посети Државној ревизорској институцији Републике Србије, 30. и 31. марта 2017. године.

Циљ посете била је размена знања и искуства у области ИТ подршке у ревизијама финансијских извештаја и ревизији правилности пословања по методологији ИНТОСАИ за ИТ ревизију. Државни ревизори за ИТ подршку ревизији Државне ревизорске институције Републике Србије, Драган Стојановић и Дејан Стојиљковић, представили су члановима црногорске делегације своја искуства у примени смерница у ИТ ревизији.

Дводневна посета омогућила је богату размену мишљења и идеја двеју делегација, у погледу досадашњег спровођења ИТ ревизија.

Посета је подржана од стране пројекта “Ефикаснији механизми одговорности у јавним финансијама” који спроводе Државна ревизорска институција и Програм уједињених нација за развој (УНДП), а који је финансиран од стране Владе Шведске.