Државна ревизорска институција

Представници ДРИ у тиму за спровођење заједничке ЕУРОСАИ ревизије на тему управљања пластичним отпадом

12. децембар 2019. година
Представници ДРИ у тиму за спровођење заједничке ЕУРОСАИ ревизије на тему управљања пластичним отпадом

Представници Државне ревизорске институције биће део тима који ће током 2020. године, са осталим чланицама Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ), спроводити заједничку ревизију на тему управљања пластичним отпадом. Тим поводом, Никола Стефановић, државни ревизор и Милица Кулина, млађи саветник у ревизији учествовали су на припремном састанку 10. и 11. децембра 2019. године у Кракову.

Паралелна ЕУРОСАИ ревизија, у којој ће учествовати и представници ДРИ, односи се на период 2017-2019. године, док је објављивање заједничког извештаја планирано у 2021. години.

На састанку је истакнуто да би врховне ревизорске институције земаља учесника у пројекту, у току спровођења ревизије, требало да предузму мере за смањивање употребе пластике. Као пример добре праксе наведене су смернице усвојене у Европском ревизорском суду које се тичу смањења употребе пластике.

Састанку су присуствовали и представници врховних ревизорских институција Албаније, Бугарске, Републике Чешке, Финске, Мађарске, Малте, Молдавије, Пољске, Португала, Румуније, Словачке, Холандије, Турске и Европског ревизорског суда.