Државна ревизорска институција

Представници ДРИ учесници на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

26. новембар 2020. година
Представници ДРИ учесници на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Државни ревизори Драгојле Полић и Горан Чабаркапа и виши саветник Жарко Војнић учествовали су на 6. састанку који је организовала Европска организација врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ) - Радна група за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, одржаном онлајн 24. новембра путем Zoom платформе.

Током састанка представљени су резултати међународних координираних ревизија спроведених у оквиру Радне групе, као и препоруке на основу добре праксе за спровођење ревизија у области спречавања и отклањања последица поплава. Чланицама РГ је представљен и Нацрт плана рада РГ за период 2021-2024. године.

У оквиру годишњег састанка, одржан је и семинар 25. новембра на тему „Спречавање катастрофа изазваних људским деловањем: три корака у будућности“. Током семинара одржане су две презентације под називом „Три академска корака ка превенцији непогода изазваних људским фактором: идентификација, процена, суочавање неизвесностима“ и „Коришћење серије стандарда ИССАИ 5500 у ревизији природних катастрофа и катастрофа изазваних људским фактором“.

ЕУРОСАИ Радном групом за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе председава ВРИ Украјине. ДРИ је од августа 2014. године чланица ове ЕУРОСАИ Радне групе. Мисија Радне групе је да ојача сарадњу у области развоја ревизије, координирању напора европских држава у управљању мерама за спречавање и елиминисање последица природних непогода и катастрофа.