Државна ревизорска институција

Представљене активности екстерне ревизије Радној групи Националног конвента Европске уније за Поглавље 32

03. децембар 2018. година
Представљене активности екстерне ревизије Радној групи Националног конвента Европске уније за Поглавље 32

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор др Душко Пејовић представио је данас извештај о реализацији активности на тему екстерне ревизије на састанку чланова Преговарачке групе за поглавље 32 и Радне групе Националног конвента Европске уније за поглавље 32.

Осим активности екстерне ревизије, на скупу су представљени и извештаји за остале главне области у Преговарачком поглављу 32 – Финансијска контрола, и то за интерну финансијску контролу у јавном сектору, затим заштиту финансијских интереса ЕУ, као и заштиту евра од фалсификовања.

У уводном делу састанка говориле су координаторка Националног конвента ЕУ Наташа Драгојловић, чланица Управног одбора Националног конвента и председница Центра за високе економске студије Кори Удовички и шефица Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије ЕУ Тања Мишчевић.

Испред ДРИ, осим др Пејовића, састанку су присуствовали и Ива Василић Миљић, шеф Канцеларије председника и Томислав Јовановић, виши саветник за европске интеграције.

Преговарачко поглавље 32 – Финансијска контрола је прво преговарачко поглавље које је Република Србија отворила у оквиру процеса приступања Европској унији, 14. децембра 2015. године.

Поред Државне ревизорске институције, чланови Преговарачке групе су представници: Министарства финансија, Народне банке Србије, Министарства унутрашњих послова, Министарства правде, Републичког секретаријата за законодавство, Канцеларије за ревизију система управљања средствима Европске уније и Министарства за европске интеграције.

Национални конвент о Европској унији представља стално тело у оквиру којег се води тематски структуирана дебата представника државне администрације, политичких партија, невладиних организација, стручњака, привреде, синдиката и професионалних организација, о приступању Србије Европској унији.