Државна ревизорска институција

Округли сто „О користима система финансијске контроле“, Уторак, 14. мај 2013. године, 10,00 сати, Палата „Србија“, сала „Југославија“ Булевар Михајла Пупина бр. 2

10. мај 2013. година
Прави је тренутак да се осврнемо на оно што је постигнуто, а нарочито на оно што би требало да се уради у ближој будућности, како бисмо допринели општем циљу - обезбеђивању да се јавни новац троши на законит и прописан начин, сврсисходно и са жељеним ефектом.

Све кључне стране у овој области, Парламент, Министарство финансија и привреде, односно Централна јединица за хармонизацију и Државна ревизорска институција имају посебну улогу у овом контексту. Међутим, осим ових засебних улога, важно је да напоменемо да се општи циљ може остварити само ако све кључне стране конструктивно раде заједно.

Зато је важно сагледати и истаћи користи тесне сарадње у погледу комплементарних улога интерне и екстерне ревизије, као и међусобним одговорностима, у систему финансијке контроле.

На скупу ће говорити:

  • Радослав Сретеновић, председник Државне ревизорске институције
  • Млађан Динкић, министар финансија и привреде
  • Роберт Гилисе, Генерални директорат за буџет, Европска комисија
  • Мануела Фереира Леите, бивша министарка финансија Португала
  • Наташа Прах, директорка Канцеларије за надзор буџета Републике Словеније
  • Улрика Клингенстиерна, виша савтница у Сигми
  • Горан Цвејић, помоћник министра финансија и привреде
Округлом столу присуствоваће представници Народне скупштине Републике Србије, чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, министри, помоћници министара, државни секретари и секретари у министарствима Владе Републике Србије, представници независних тела, градоначелници и председници општина, директори организација обавезног социјалног осигурања, представници Народне банке Србије, директори великих јавних предузећа.

Догађај се организује у оквиру активности заједничке Радне групе за сарадњу Државне ревизорске институције и Министарства финансија и привреде (Централне јединице за хармонизацију), уз подршку Сигме.

Ради издавања акредитација потребно је да представници медија пошаљу Државној ревизорској институцији следеће податке: име, презиме и назив редакције. Податке послати на e-mail: vesna.pavlovic@dri.rs или јавити на телефон 011/3042 211.

Програм-линк

Документи везани за ову вест

Наслов документа
Програм мај 2013. Тип документа pdf, Величина 319.46 KB