Државна ревизорска институција

Други састанак ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

08. април 2016. година
Други састанак ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Делегација Државне ревизорске институције учествовала је на другом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, одржаном 6-7. априла у Бакуу, у организацији ВРИ Азербејџана и ВРИ Украјине. Састанку је присуствало 35 учесника из 14 ВРИ.

У оквиру састанка, одржан је семинар ''Практична примена ИССАИ 5500-5599 Смерница за ревизију помоћи додељене за непогоде: ризици од преваре и корупције, коришћењем нових метода за прикупљање података''. Гостујући међународни стручњаци из ВРИ Индонезије, Холандије и Турске упознали су учеснике са садржајем и специфичностима ИССАИ серије 5500 ''Смернице за ревизију помоћи додељене за непогоде'', поделили искуства и проблеме везане за развој методологије у области катастрофа и представили могућности за примену поменутих стандарда од стране ВРИ у пракси.

Током пленарне сесије, учесницима су представљени Извештај о активностима Радне групе за период од фебруара 2015. до марта 2016. године, области краткорочних активности, као и нацрти Заједничких позиција за сарадњу у оквиру међународних координираних ревизија на теме са којима су се претходно усагласиле чланице Радне групе.

Такође, учесници су разменили најбоље праксе својих ВРИ за спречавање и елиминисање последица непогода и представили искуства у споровођењу релеванених ревизија.